Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Прокуратура Луганщини та правозахисні організації готують наступне інформаційне повідомлення до Офісу прокурора МКС (ФОТО)

Перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман у середу, 7 квітня 2021 року, провів робочу зустріч у режимі відеоконференцзв’язку з головою правління Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» Валерієм Новиковим та  представником міжнародної організації Global Rights Compliance LLP Анною Микитенко.

Участь у заході також взяло керівництво управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, обласної прокуратури Євген Бершинський та Поліна Трофименко.

Під час зустрічі було обговорено питання підготовки до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду наступного інформаційного повідомлення щодо порушень норм міжнародного гуманітарного права окупаційною адміністрацією Російської Федерації в Луганській області.

У рамках підписаних Меморандумів про співпрацю між обласною прокуратурою й правозахисними організаціями продовжується збір та аналіз фактів порушень прав людини  в умовах збройного конфлікту.

«Наша спільна робота з інформування Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду  про факти вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території Луганщини триває. Завдяки тісній комунікації та ефективній взаємодії з неурядовими правозахисними організаціями на сьогодні ми вже маємо напрацювання  для наступного інформаційного кейсу», – зазначив перший заступник керівника обласної прокуратури.

Учасники зустрічі обговорили конкретні факти порушень норм міжнародного гуманітарного права, тематичні звіти та документи.

«Під час опрацювання звітів правозахисників ми встановлюємо факти порушень, яким, безперечно, має бути надана належна юридична оцінка Офісом прокурора МКС як міжнародним правовим інститутом», – додав Костянтин Караман.

Нагадаємо, на початку березня 2021 року Луганська обласна прокуратура спільно з Луганським обласним правозахисним центром «Альтернатива» підписали до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду перше за час збройного конфлікту інформаційне повідомлення щодо фактів артилерійських обстрілів РФ цивільної інфраструктури на Луганщині – лікарень, житлових будинків, об’єктів газо-, водо-, електропостачання.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1113