Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Ув’язнено на 8 років та взято під варту у залі суду: ювенальні прокурори Лисичанської прокуратури відстояли максимальне покарання за розбещення та сексуальне насильство

Апеляційну скаргу Лисичанської окружної прокуратури Луганської області на вирок суду першої інстанції стосовно 30-річного мешканця Сєвєродонецька задоволено та призначено  за злочини сексуального характеру максимальне покарання  – 8 років позбавлення волі, з відшкодуванням потерпілим заподіяної моральної шкоди у сумі 75 тис. гривень.

У резонансній справі встановлено, що у лютому 2016 року чоловік побачив біля житлового будинку в Лисичанську 10-річну дівчинку, яка направлялася до зупинки громадського транспорту. Засуджений обманним шляхом посадив малолітню дитину до власного автомобіля, відвіз у безлюдне місце та вчинив стосовно неї розпусні дії.

Крім того, у кримінальному провадженні задокументовано два факти вчинення насильницьких дій сексуального характеру стосовно жінок упродовж травня-серпня того ж року. Кривдник, погрожуючи потерпілим застосуванням пневматичного пістолета, змушував їх сісти до автомобіля та  у подальшому насильно задовольняв статеву пристрасть неприродним способом.

Лисичанським міським судом Луганської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих злочинів та засуджено до 6 років 11 місяців  позбавлення волі.

Ювенальні прокурори не погодилися з призначеним покаранням у зв’язку з м’якістю та оскаржили його в апеляційному порядку, вимагаючи максимального терміну ув’язнення.

Луганський апеляційний суд, ретельно дослідивши матеріали та заслухавши потерпілих, підтримав позицію сторони обвинувачення та ухвалив новий вирок. Після проголошення судового рішення 12 травня 2021  року чоловіка взяли під варту у залі суду.

Наразі вирок  набрав законної сили.

Зазначимо, що обвинувачений поніс максимальне покарання відповідно до законодавства, яке діяло на час вчинення злочинів: ч. 1,ч. 2 ст. 153 КК України (в редакції Закону №2295-VI від 01.06.2010), ч. 2 ст.156 КК України (в редакції Закону №600- VI від 25.09.2008, №2334- VIІІ від 14.03.2017).

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської  окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1075