Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Затриманому на лінії розмежування на Луганщині учаснику незаконного збройного формування повідомлено про підозру

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, на початку 2015 року мешканець міста Первомайськ добровільно вступив до так званого «артилерійського протитанкового взводу 15-го батальйону 6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова». Підозрюваний безпосередньо брав участь у збройному супротиві силам АТО та ООС, у повній бойовій готовності здійснював чергування вздовж лінії розмежування з тимчасово окупованою територією. Перебуваючи на «посадах» снайпера та зв’язківця збирав оперативну інформацію щодо переміщення та дислокації військової техніки та особового складу Збройних Сил України з метою координації та ведення бойових дій у районі проведення ООС поблизу м. Золоте Луганської області за місцем розташування НЗФ.

Правоохоронці затримали учасника НЗФ окупаційної адміністрації РФ на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Щастинському районі Луганської області. На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1058