Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

За позовом прокуратури буде повернено до бюджету понад 350 тис. гривень

Старобільською окружною прокуратурою під час моніторингу публічних закупівель на офіційному порталі «Prozorro» встановлено, що одним із дочірніх підприємств Марківської селищної ради Луганської області у 2020 році з грубим порушенням вимог діючого законодавства проведено відкриті торги на закупівлю товару – мікроавтобуса.

З метою попередження незаконного витрачання бюджетних коштів Старобільська окружна прокуратура пред’явила позов про визнання недійсними результатів закупівлі, визнання недійсним договору купівлі-продажу мікроавтобуса та повернення до бюджету понад 350 тис. гривень.

Підставою для реагування стали порушення вимог Закону України « Про публічні закупівлі», допущені уповноваженою особою замовника при визначенні переможця закупівлі, що призвели до придбання мікроавтобуса, який не відповідав умовам тендерної документації. Переможцем закупівлі запропоновано автомобіль 2000 року випуску з пробігом понад 600 тис. км.

Крім цього, переможцем торгів у складі тендерної пропозиції не підтверджено відповідність технічного стану транспорту встановленим критеріям. За даним фактом здійснюється досудове розслідування.

За результатами судового розгляду позовні вимоги прокуратури Господарським судом Луганської області задоволено у повному обсязі.

Пресслужба Луганської обласної  прокуратури

(за матеріалами Марківського відділу Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1141