Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

На Луганщині відбулася презентація системи Custody Reсords в ізоляторі тимчасового тримання (ФОТО)

10 червня 2021 року начальник департаменту Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, заступник керівника обласної прокуратури Іван Самсонюк та виконувач обов’язків начальника відділу обласної прокуратури Станіслав Кондак взяли участь у презентації початку роботи нової системи Custody Reсords в ізоляторі тимчасового тримання № 1 (м.Сєвєродонецьк) Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Вказаний захід проведено за сприяння керівництва Управління дотримання прав людини Національної поліції України та ГУНП в Луганській області, представників міжнародного фонду «Відродження» та ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги».

Custody Records це система, яка впроваджується Національною поліцією за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги» та ГО «Експертний Центр з Прав Людини» з метою захисту права як затриманих, так і поліцейських.

Ця система є передумовою європейської практики, що дає змогу захистити права людини. Головною метою є чіткий контроль, який сприяє запобіганню неналежній поведінці поліцейських стосовно затриманих або відвідувачів, які перебувають у підрозділі поліції, і водночас захищає поліцейських від можливих провокацій. Поступове впровадження цієї системи є одним із пріоритетів сьогодення.

Після завершення презентації роботи системи учасники заходу взяли участь в обговоренні подальшої розбудови та впровадження системи Custody Records в усіх територіальних (відокремлених) підрозділах Національної поліції та ізоляторах тимчасового тримання на території області.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1137