Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

На Луганщині правоохоронцями викрито схему підроблення результатів тестів на COVID-19 (ФОТО)

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області викрито механізм виготовлення та розповсюдження підроблених довідок про результати тестів на COVID-19 (ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підроблення довідок про негативний результат дослідження на коронавірусну хворобу організував мешканець селища Мілове Старобільського району, який є власником місцевої аптеки. Розповсюджував їх серед громадян, які перетинали державний кордон на пункті пропуску «Мілове». Вартість «довідки» становила 600 гривень.

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік за допомогою комп’ютерного обладнання роздруковував фальшиві копії бланків мережі медичної лабораторії зі списку Міністерства охорони здоров’я. Вони містили QR-код та були виготовлені двома мовами – українською та англійською.

Правоохоронці задокументували декілька епізодів продажу «довідок» з негативними результатами лабораторного дослідження.

У ході санкціонованих обшуків у чоловіка виявлено та вилучено довідки-результати досліджень, блокноти з чорновими записами, флешносії, комп’ютерну техніку.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі про підозру у вчиненні злочину.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилося прокурорами спільно з оперативним підрозділом Луганського прикордонного загону та Старобільським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За вказані дії передбачено покарання до  8 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Міловського відділу Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 1178