Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Судитимуть «керівника Свердловського міжрайонного відділу МДБ ЛНР» окупаційної адміністрації РФ

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування стосовно «начальника Свердловського міжрайонного відділу міністерства державної безпеки ЛНР».

За даними слідства, у  2015 році мешканець міста Довжанськ (колишній Свердловськ) очолив  територіальний  підрозділ  так званого «МДБ ЛНР», що контролюється окупаційною адміністрацією РФ в Луганській області.  Він керував оперативно-службовою діяльністю, координував дії особового складу незаконного збройного формування з метою виявлення та отримання розвідданих про дислокацію позицій Збройних Сил України, задіяних у районі проведення ООС.

Свою злочинну діяльність обвинувачений продовжував до листопада 2018 року.

Колишньому співробітнику «МДБ ЛНР» інкримінується  участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України).

Наразі обвинувальний акт направлено до суду.  Обвинувачений перебуває у розшуку. За протиправні дії йому загрожує до 10  років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 854