Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

У Луганській обласній прокуратурі обрали трьох кандидатів на всеукраїнську конференцію прокурорів (ФОТО)

У четвер, 22 липня 2021 року, у Луганській обласній прокуратурі з метою виконання вимог Закону України «Про прокуратуру», відповідно до наказу Генерального прокурора від 19.07.2021 № 237 проведено збори прокурорів, якими обрано трьох делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів.

Проведення цієї конференції відбудеться 27-28 серпня 2021 року. Основним питанням порядку денного стане обрання членів Ради прокурорів України та відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Під час проведення зборів прокурорами обласної прокуратури обрано голову та секретаря зборів, а також членів лічильної комісії.

Переможців визначено більшістю голосів шляхом таємного голосування.

  Отже, делегатами на всеукраїнську конференцію прокурорів стали керівник обласної прокуратури Микола Прибіга, начальник відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді Сергій Чернов, а також прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання публічного обвинувачення Лідія Боровкова.

Довідково: Законом України «Про прокуратуру» передбачено організаційні форми прокурорського самоврядування, що здійснюється через всеукраїнську конференцію прокурорів і Раду прокурорів України.

Всеукраїнська конференція прокурорів є найвищим органом прокурорського самоврядування, у роботі якої беруть участь представники органів прокуратури всіх ланок. Повноваження конференції визначені у ст. 67 Закону України «Про прокуратуру».

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1357