Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2021

«Офіційному представнику Генпрокуратури ЛНР» окупаційної адміністрації РФ у Луганській області повідомлено про підозру

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру так званому «офіційному представнику Генеральної прокуратури ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області, яка є діючим прокурором псевдооргана.

За даними слідства, з початку 2019 року підозрювана забезпечує висвітлення у засобах масової інформації діяльності незаконно утвореного органа – так званої «Генпрокуратури ЛНР». Вказані дії спрямовані на формування серед місцевого населення думки про законність діяльності представників окупаційної  адміністрації РФ.

Встановлено, що за її участі у псевдовідомстві виходить спецпроєкт, у якому розповідається про «злочини українського режиму проти мирного населення Донбасу». У ньому «офіційний представник Генпрокуратури ЛНР» дискредитує діяльність органів державної влади України, керівництво ЗСУ, правоохоронних та силових структур. Відеоконтент антиукраїнського змісту створюється шляхом збору начебто фактичних даних від полонених, які протиправно утримуються незаконними збройними формуваннями на тимчасово окупованій території.

Підозрювана представляє «Генпрокуратуру ЛНР» як на місцевих медіаресурсах, так і на російському телебаченні.

30-річній мешканці Луганська інкримінується вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук та звернення з клопотанням до суду для здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування проводиться слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 956