Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

На Луганщині поранено жінку під час обстрілу НЗФ РФ – прокуратура розпочала кримінальне провадження (ФОТО)

Прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За матеріалами слідства, близько 17 серпня 2021 року 20:00 незаконні збройні формування окупаційної адміністрації РФ здійснили мінометний обстріл житлових вулиць Золотого-4 Сєвєродонецького району Луганщини. Внаслідок відкриття вогню по цивільному населенню постраждала 48-річна місцева мешканка. Її госпіталізували до лікарні з мінно-вибуховою травмою, множинними уламковими пораненнями лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції про захист жертв війни від 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року, що вказує на порушення законів та звичаїв війни з боку НЗФ, контрольованих Російською Федерацією.            

У ході огляду місця події слідчо-оперативною групою задокументовано факти обстрілу, виявлено та вилучено частини боєприпасу, випущеного з міномету калібру 82 мм, що будуть направлені для проведення відповідних експертиз та долучені до матеріалів кримінального провадження.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Встановлюються усі обставини вчиненого злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1650