Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2021

Забруднення довкілля шкідливими викидами – повідомлено про підозру посадовцю одного з найбільших підприємств на Луганщині

За процесуального керівництва Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру посадовцю приватного акціонерного товариства «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод та створило небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

За даними слідства, начальник цеху підприємства у процесі виробничої діяльності упродовж 2020 року допускав понаднормові викиди небезпечних забруднюючих речовин у річку Сіверський Донець. Достовірно знаючи, що водовідведення від будівель водоочисних споруд комбінату здійснювалося з перевищенням гранично допустимих концентрацій, він не вживав заходів для зменшення впливу стічних вод зі  шкідливих речовинами на довкілля.

За висновками експертиз, вказані порушення призводили до забруднення стану поверхневих вод річки і, як наслідок, створювали небезпеку для довкілля, життя та здоров’я місцевих мешканців. Сума завданих державі збитків складає близько 300 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – 3  управлінням Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі проводяться необхідні слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання виді штрафу від 1000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеження волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

 

 

кількість переглядів: 1626