Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2021

Мінометний обстріл Щастя та поранення керівника міської військово-цивільної адміністрації – розпочато розслідування (ФОТО)

Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства,  сьогодні зранку представники незаконних збройних формувань РФ здійснили мінометний обстріл населеного пункту Щастя на Луганщині. Внаслідок ворожої атаки керівник військово-цивільної адміністрації отримав  осколкове поранення, його госпіталізовано до лікарні. Пошкоджено житловий будинок міста та автомобіль мешканця, що з точки зору міжнародного гуманітарного права є цивільною інфраструктурою.

Ці дії порушують ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції про захист жертв війни від 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Наразі проводиться огляд місця події, тривають першочергові слідчі дії, встановлюються обставини події та особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим слідчого відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1436