Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

300 тис. грн безпідставно виплаченої фіндопомоги – прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця «Первомайськвугілля»

Прокурори Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника генерального директора державного підприємства «Первомайськвугілля».

Експосадовцю інкримінується зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у серпні 2018 року обвинувачений, обіймаючи керівну посаду, прийняв рішення, погодив та підписав офіційні документи про надання не передбаченої поворотної фінансової допомоги. Грошові кошти з рахунку вугільного підприємства в інтересах іншої посадової особи шахти переведено безпідставно. Протиправні дії  завдали охоронюваним законом інтересам держави  300 тис. грн збитків. У ході досудового розслідування вони відшкодовані у повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом поліції № 4 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Обвинуваченому загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1118