Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2022

На Луганщині судитимуть співробітника так званого «МДБ ЛНР»

Прокурори Луганської обласної прокуратури в рамках спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно посадовця одного з органів так званої «ЛНР». Йому інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань .

За даними слідства, мешканець Алчевська у 2016 році обійняв посаду «оперативного співробітника міжрайонного відділу міністерства державної безпеки ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації. Дотепер обвинувачений своїми протиправними діями забезпечує стійкість псевдодержавного утворення та створює безпечні умови для функціонування його «органів влади». Також він проводить вербувальну діяльність серед населення підконтрольної українській владі та окупованої території Луганської області щодо вчинення дій на шкоду територіальній цілісності України.

Наразі фігурант перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1004