Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2022

Підприємець так званої «ЛНР» підозрюється у фінансуванні дій окупаційної адміністрації РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури співробітники СБУ повідомили про підозру фізичній особі-підприємцю у фінансуванні дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України з корисливих мотивів.

За даними слідства, у жовтні 2015 року громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, зареєстрував у «державних органах ЛНР» підприємство та поставив його на податковий облік у так званій «ДПІ Державного комітету податків та зборів ЛНР».

Під час своєї злочинної діяльності підозрюваний шляхом сплати «податків до бюджету ЛНР» профінансував псевдодержавне утворення на суму щонайменше 400 тисяч російських рублів, що складає близько 155 тисяч гривень.

У ході підприємництва чоловік надавав послуги з обготівкування грошових коштів клієнтів, поповнення мобільних телефонів російських і українських операторів, обміну валют, здійснення міжнародних грошових переказів та інше.

В рамках проведених обшуків виявлено та вилучено ряд фінансових документів, банківські картки та фіскальні чеки, техніку, яка використовувалась під час ведення злочинної діяльності та грошові кошти в національній та іноземній валютах.

Наразі суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  з визначенням застави в розмірі 620 тисяч гривень.Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 973