Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2022

Мешканцю Луганщини, який «зливав» інформацію про ЗСУ, загрожує тюремний строк

За спільного процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Лисичанської окружної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт щодо громадянина України за фактом вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, починаючи з 15 березня 2022 року 48-річний чоловік здійснював збір інформації на території міст Привілля та Рубіжне Луганської області щодо місць розташування української військової техніки, її пересування тощо та за допомогою мобільного телефона передавав її «зацікавленим особам» зі сторони держави-агресора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділу поліції №3 Сєвєродонецького РУП ГУНП в Луганській області спільно зі слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене фігуранту загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(За матеріалами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області)

кількість переглядів: 973