Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

До 10 років за ґратами засуджено учасника НЗФ «лнр», який у складі окупаційних військ держави-агресора воював на Донбасі

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури учасника незаконного збройного формування «лнр» окупаційної адміністрації рф засуджено до 10 років позбавлення волі.   Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну у складі окупаційних військ держави-агресора чоловік воював на Донбасі.

Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

Прокурори у суді довели, що 22-річний мешканець міста Зимогір’я Слов’яносербського району Луганщини влітку 2020 року вступив до лав однієї з військових частин «народної міліції лнр», створеної окупаційною адміністрацією рф.

Упродовж року під час несення військової «служби» за контрактом він займався транспортуванням військової техніки, виїжджав на лінію бойового зіткнення, заступав у добові наряди, виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої «лнр» та збройного опору ЗСУ.

Беручи участь у збройній агресії рф проти України,  засуджений вчиняв протиправні дії з метою зміни меж території та державного кордону нашої держави.

У серпні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під час бойових дій на Донеччині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 725