Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

«Служать» окупантам у райвідділках псевдополіції «лнр» - ще двоє мешканців Луганщини підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сватівської та Щастинської  окружних прокуратур Луганської області двом псевдополіцейським так званої «лнр» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у період воєнного стану підозрювані почали співрацювати з окупаційної владою рф та обійняли посади у  незаконно створених  правоохоронних органах.

У червні 2022 року 45-річний мешканець смт Станиця Луганська Щастинського району добровільно обійняв посаду «начальника оперативного відділу Станично-Луганського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Інший підозрюваний – 42-річний мешканець міста Рубіжне. В аналогічний період часу він присягнув на вірність народу «лнр» та служить окупантам «начальником відділу карного розшуку Троїцького районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Обидва фігуранти до 2014 року працювали у правоохоронних органах України.

У своїй діяльності підозрювані дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території.

За протиправну діяльність підозрюваним загрожує 15 років ув’язнення  з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської та Щастинської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 889