Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2022

Призначеному окупантами «начальнику поліції» у Старобільському районі Луганщини та трьом його підлеглим повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За  процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній дільності чотирьом особам (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Зібрано докази протиправної діяльності в умовах воєнного стану стосовно  «т. в. о. начальника Старобільського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр» та трьох його підлеглих.

За даними слідства, у червні 2022 року 44-річний мешканець Луганська очолив незаконний правоохоронний орган, створений окупаційною владою рф в Старобільському районі Луганщини. Раніше він працював на посаді «заступника міністра внутрішніх справ лнр – начальника  управління кримінального розшуку мвс лнр».

Новопризначений «керівник» псевдополіції почав впроваджувати на захопленій території загарбницьку політику, легалізовувати закони так званої «лнр», а також координувати роботу з виявлення проукраїнськи налаштованих громадян. Він організував добір «кадрів» та приймав у них присягу на вірність псевдореспубліці.

Добровільно погодилися співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора та вступити до рядів «районного відділу мвс лнр» двоє мешканок Старобільська та мешканець Брянки.

Наразі колаборантів  оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене фігурантам загрожує покарання – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 968