Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2022

Двом керівникам «медустанов» окупованого Старобільського району Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури повідомлено про підозру у колабораційній діяльності двом медичним працівникам Старобільського району (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після тимчасової окупації підрозділами збройних сил рф території Луганщини вони стали керівниками незаконно створених медустанов.

Один з підозрюваних – мешканець села Писарівка Старобільського району, який має статус депутата Новопсковської селищної ради 8 скликання. У період березня-квітня 2022 року він очолив так звану «Новопсковську центральну районну багатопрофільну лікарню лнр».

Інший фігурант – мешканець міста Старобільськ. У квітні 2022 року чоловіка призначено на посаду «головного лікаря Старобільської фізіотерапевтичної лікарні лнр».

Під керівництвом окупаційної влади рф вони організовують роботу так званих «державних установ лнр» та реалізовують фейкову політику псевдореспубліки. Обидві медустанови підпорядковуються незаконно створеному «міністерству охорони здоров’я лнр».

Наразі підозрювані оголошені у розшук. Стосовно них заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії колаборантам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1096