Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2022

Громадянина рф, який охороняв ексватажка «лнр», засуджено до 6,5 років ув’язнення

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури 6 років 6 місяців за ґратами проведе охоронець колишнього ватажка так званої «лнр».

У суді прокурори довели, що житель Воронезької області рф у 2015 році прибув на тимчасово окуповану територію Луганщини. Він вступив до лав так званої «служби урядової безпеки міністерства внутрішніх справ лнр» та отримав стрілецьку вогнепальну зброю.

У складі озброєної групи з кількох десятків осіб засуджений «ніс службу» з охорони найближчого оточення голови псевдореспубліки у Луганську. Виконував покладені на нього обов’язки у незаконному збройному формуванні окупаційної адміністрації рф з метою зміни меж території та державного кордону України.

Від початку російської агресії він був направлений для участі у так званій «спецоперації» на території України. Воював у лавах збройних формувань країни-агресора на східному фронті.

У серпні 2022 року після отриманого поранення військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон.

На підставі зібраних доказів Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська визнав чоловіка винним за двома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110), участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 710