Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2023

Перед судом постане колаборантка з Мілового, яка при окупаційній владі рф очолила «відділ культури»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно «посадовиці» окупантів, яка очолила так званий «відділ культури, молоді та спорту адміністрації Міловського району лнр».

За даними слідства, жителька селища Мілове на Старобільщині, колишня співробітниця державної установи, навесні 2022 року почала співпрацювати з окупаційною владою.

Під російським триколором прибічниця ворога організовує концерти, покладання квітів та інші культурні заходи. Зокрема, вітала з новорічними святами військових окупаційної армії  рф, які дислокуються у населеному пункті.

Також псевдопосадовиця проводить активну роботу з жителями в окупації для підтримки дій країни-агресора, медійна особа  місцевих проросійських телеграм-каналів. Вона публічно дякувала Воронезькій області рф за допомогу її «підшефному» Міловому та «відродження Луганської області».

Жінці інкримінована колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Особа перебуватиме у розшуку до моменту затримання. За клопотанням прокуратури їй обрано  запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі матеріали кримінального провадження передані до Покровського районного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Обвинуваченій загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської  окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1148