Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

У держзраді повідомлено про підозру двом поліцейським та судовому охоронцю з Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом правоохоронцям у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, в умовах воєнного стану вони зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів на захопленій російською федерацією території Луганщини.

Інспектор Старобільського районного управління поліції та командир відділення Служби судової охорони у Луганській області працевлаштувалися до так званого «Марківського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

Ще одна підозрювана – інспектор Старобільського районного управління поліції – перекваліфікувалася та після проходження співбесіди обійняла посаду в окупаційній «прокуратурі Міловського району лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Їм загрожує покарання – 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 991