Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2023

Очолили «райлікарню» та «відділ культури» при окупантах: судитимуть двох жителів Марківки

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів селища Марківка, яким інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після  повномасштабного російського вторгнення рф в Україну вони підтримали окупаційний режим держави-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

У червні 2022 року обвинувачені очолили незаконні «держструктури лнр» на тимчасово окупованій території Старобільщини.

Один з них – колишній завідувач селищного будинку культури. 44-річний чоловік погодився обійняти посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту адміністрації Марківського району лнр».

Також на співпрацю з окупантами погодилася 60-річна колишня в.о. директора центру первинної медико-санітарної допомоги у Марківці. Її призначено «головним лікарем Марківської центральної районної багатопрофільної лікарні», що підпорядковується так званому «мінохорони здоров’я лнр».

«Керівники» організовують та забезпечують роботу установ при окупаційній владі рф.

Обвинувачені перебуватимуть у розшуку до моменту затримання. Їм обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а на майно накладено арешт.

Відповідно до санкції статті псевдопосадовцям загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Справи розглядатимуться у Покровському районному суді Дніпропетровської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1085