Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Колишні посадовці зі Старобільщини підозрюються у колабораціонізмі

За спільного процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної та Старобільської окружної прокуратур повідомлено про підозру трьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в квітні 2022 року 55-річний мешканець Старобільщини, староста одного з місцевих сіл, почав співпрацювати з окупаційною владою країни-агресора. Підозрюваний добровільно обійняв посаду так званого «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Морозівка адміністрації Міловського району лнр».

Інший фігурант – колишній посадовець органів місцевого самоврядування, добровільно почав «керувати» селом на посаді «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Верхня Покровка «адміністрації Старобільського району лнр».

Крім того, в середині 2022 року 60-річна колишня начальниця відділу соціально-економічного розвитку Старобільської райдержадміністрації Луганської області обійняла псевдопосаду «начальника відділу економічного розвитку адміністрації Старобільського району лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу– тримання під вартою.

За протиправні дії фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 979