Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

На Луганщині викрито так званого «прокурора генеральної прокуратури лнр» та ще одну колаборантку-поліцейську судитимуть

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру громадянину України, який обійняв посаду в окупаційному «правоохоронному органі».

За даними слідства, навесні 2022 року 35-річний мешканець м. Луганськ, який на момент повномасштабного вторгнення рф займав посаду в незаконно створеному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території Луганської області, добровільно обійняв посаду так званого «прокурора Міловського району генеральної прокуратури лнр».

Стосовно ще однієї фігурантки, 26-річної жительки смт Мілове обвинувальний акт вже направлено до Покровського районного суду Дніпропетровської області. Вона поповнила ряди так званого «Міловського рввс мвс лнр».

Дії осіб кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 928