Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

За впровадження стандартів освіти держави-агресора судитимуть так звану «директорку школи»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки смт Новопсков за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 43-річна громадянка України, екссекретар одного з освітніх закладів, у квітні 2022 року почала співпрацювати з окупаційною владою псевдореспубліки. Обвинувачена добровільно обійняла посаду «директора» так званого «державного загальноосвітнього закладу лнр «Новопсковська середня школа»».

Вона впроваджує стандарти освіти країни-агресора та схиляє до співпраці з окупантами інших співробітників.

Наразі матеріали обвинувачення передано до Васильківського районного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене фігурантці загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 294