Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

За колабораціонізм судитимуть так звану «директорку школи» в Сєвєродонецьку

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, наприкінці літа 2022 року 60-річна мешканка м. Сєвєродонецьк почала активно співпрацювати з окупаційною владою так званої «лнр». Вона добровільно обійняла псевдопосаду «директора» в так званій «Державній освітній установі лнр «Сєвєродонецька школа № 15».

Задокументовано, що обвинувачена виступала на так званому «федеральному агентстві новин» (ФАН), де висловлювалась на підтримку окупаційного режиму.

Фігурантка очолила навчальний заклад, організувавши його діяльність за освітніми стандартами та навчальними планами держави-агресора, та всіляко схиляла до співпраці з ворогом персонал.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене їй загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 846