Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2015

Прокуратурою Луганщини вжито заходи на захист від злочинних посягань на основи національної та громадської безпеки

Прокуратурою Луганської області у тісній співпраці з працівниками Національної поліції та Служби безпеки України за час проведення антитерористичної операції на території Луганської області викрито багато фактів злочинних посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, створення терористичних груп та непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань, інших тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

За результатами виявлення таких фактів інформації внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочаті досудові розслідування. Виявлено та вилучено значну кількість зброї та вибухових пристроїв, які незаконно використовувалися чи були заздалегідь приховані з метою їх подальшого незаконного застосування. Стосовно осіб, які скоїли такі противоправні дії, за клопотаннями слідчих та внаслідок наполегливості прокурорів - процесуальних керівників, у більшості випадків судами обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На цей час у провадженні слідчих СБУ Луганської області знаходиться 55, та 4 у слідчих інших правоохоронних органів, кримінальних провадження, відповідальність за скоєння яких передбачена ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність України). 11 обвинувальних актів за результатами досудового розслідування затвердженні прокурорами, направлені для розгляду до суду.

Розслідується понад 350 фактів створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань (ст. 260 КК України), 111 обвинувальних актів у таких кримінальних провадженнях затверджено прокурорами та направлено до суду, 38 з яких розглянуто по суті та винні особи у значній більшості засуджені до реального позбавлення волі.

Крім того, проводиться досудове слідство більше ніж у 240 кримінальних провадженнях за виявленими фактами створення терористичних груп, майже 50 перебувають на стадії судового розгляду та прокурори у них підтримують державне обвинувачення.

12 осіб засуджено за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Проводиться досудове слідство у 40 кримінальних провадженнях за фактами фінансування тероризму (ст. 258-5 КК України).

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Луганської області.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2146