Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2018

Мешканцю Луганщини, який брав активну участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР», повідомлено про підозру

Встановлено, що у квітні-липні 2014 року мешканець Луганщини разом з іншими особами (стосовно яких є окремі кримінальні провадження) організував та провів на території міста Попасна Луганської області декілька антиукраїнських мітингів, на яких наголошувалося на необхідності проведення у місті Попасна так званого «референдуму» щодо підтримки акту про державну самостійність «Луганської Народної Республіки».

Крім того, у травні 2014 року чоловік за грошову винагороду запропонував місцевим мешканцям взяти участь у проведенні «референдуму» в якості членів виборчої комісії, на що останні погодилися. Після цього, він взяв участь у формуванні складу так званої «виборчих комісії», провів інструктаж членів дільничних комісій з питань проведення голосування, часу початку та завершення роботи виборчих дільниць, порядку роботи комісій, порядку отримання бюлетенів, а згодом, безпосередньо під час проведення так званого «референдуму», забезпечував доставку до виборчих дільниць бюлетенів, печаток, списків виборців, тощо.

У подальшому, впродовж дня чоловік отримував від членів виборчих дільниць інформацію про хід голосування, по завершенню якого разом з іншими членами так званої «районної виборчої комісії» отримав від «голів» виборчих дільниць заповнені протоколи та бюлетені.

Більше того, після проведення вказаного «заходу» він був присутній на засіданні ради «ЛНР» в будівлі Луганської обласної адміністрації, де були оголошені загальні результати проведення так званого «референдуму».

Натепер, вказаному громадянину України повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1891