Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

На Луганщині «очільниці» виборчої дільниці по проведенню так званого «референдуму» щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» призначено покарання

Встановлено, що у травні 2014 року громадянка України очолила виборчу дільницю по проведенню так званого «референдуму» щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» у місті Щастя Новоайдарського району Луганської області. Виконуючи функції голови дільничної комісії, жінка організувала, контролювала та координувала роботу членів дільничної виборчої комісії, видавала останнім так звані бюлетені для голосування, розподіляла між ними обов’язки в частині формування списків громадян та виконувала інші організаційні заходи.

У подальшому, разом з іншими членами дільничної виборчої комісії, здійснила підрахунок бюлетенів за результатами проведення так званого «референдуму», про що склала відповідний протокол, який особисто передала до так званої територіальної виборчої комісії.

Враховуючи, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялась та активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором затверджено угоду про визнання винуватості та вироком Новоайдарського районного суду Луганської області її визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України строком на 3 роки.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1952