Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2018

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Луганщини за участь в проведенні так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року громадянин України погодився взяти участь у проведенні 11 травня 2014 року на території селища міського типу Новопсков Луганської області так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» у якості члена виборчої комісії, на виборчій дільниці, яку розташували на сходах Новопсковського районного центру культури та дозвілля. Під час проведення незаконного «референдуму» дана особа виконувала функції члена комісії, зокрема, здійснювала облік осіб, які брали участь у голосуванні та видавала бюлетені цим особам, а також пропонувала перехожим взяти учать у голосуванні на референдумі.

Під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2396