Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2018

Інформація про підтримання обвинувачення в суді та оскарження незаконних судових рішень органами прокуратури Луганської області упродовж 9 місяців 2018 року

Не погоджуючись з призначеним судом покаранням через м’якість або істотне порушеннями судами першої інстанції норм матеріального та процесуального закону, прокурори вживають заходи до апеляційного оскарження судових рішень. За результатами перегляду кримінальних проваджень за апеляційними скаргами прокурорів, скасовано та змінено апеляційним судом 146 незаконних рішень судів першої інстанції, ухвалено 30 нових вироків з призначенням особам, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини більш суворого покарання.

Крім того, активізовано діяльність органів прокуратури області у сфері оскарження судових рішень в касаційному порядку. Упродовж 9 місяців 2018 року прокурорами в касаційному порядку оскаржено 24 судових рішення судів першої та апеляційної інстанцій. На сьогодні Касаційним кримінальним Судом у складі Верховного Суду вже задоволено 12 касаційних скарг прокурорів, інші перебувають на розгляді.

Результатом принципової позиції прокурорів у кримінальному провадженні є рівень апеляційної та касаційної практики у регіоні, який є одним з найкращих у державі. Додержання конституційних прав учасників кримінального провадження на справедливий судовий розгляд є пріоритетом в роботі органів прокуратури Луганської області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1836