Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2018

На Луганщині засуджено мешканку Попаснянського району за участь в організації та проведенні незаконного референдуму на підтримку «ЛНР» у травні 2014 року

Розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року громадянка України погодилася взяти участь у проведенні так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» на виборчій дільниці, розташованій у приміщенні опорного навчального закладу «Попаснянська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Попаснянської районної ради Луганської області» за адресою: Луганська область, м. Попасна, вул. Донецька, 2а.

Зокрема, жінка, виконуючи відведену їй роль члена виборчої комісії, облаштувала в зазначеному приміщенні виборчу дільницю, брала участь у проведенні інструктажу з порядку проведення голосування, завіряла відбитком печатки бланки бюлетенів з метою подальшого їх використання під час голосування та брала участь у підрахунку бюлетенів.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Попаснянського районного суду Луганської області її визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1919