Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

На Луганщині створено спеціальну міжвідомчу групу з протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів

Володимир Янко наголосив на тому, що через існування тіньового ринку палива до державного бюджету не надходять значні кошти. За різними оцінками, частка тіньового ринку пального становить 20-50%, і ці показники продовжують збільшуватися. Ціни на пальне летять догори, вслід за нафтою і курсом валют. Водії, звісно ж, шукають більш дешеві варіанти, чим і користуються підпільні ділки.

Крім того, функціонування нелегальних автозаправок створює загрозу життю і здоров’ю громадян через розміщення в близькості до житлової зони та адміністративних будівель.

 

 

Прокурор області зазначив, що на сьогодні стан протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій не в повній мірі відповідає вимогам чинного законодавства України та ситуації в області й потребує активізації.

Наявні корупційні ризики, в тому числі, і при наданні дозволів на торгівлю пальним, оформленні земельних ділянок, підключенні автозаправних комплексів до комунальних мереж. Припинення діяльності нелегальних АЗС на території області та притягнення винних до відповідальності має стати першочерговим завданням правоохоронних та контролюючих органів регіону.

 

 

За результатами обговорення проблемних питань розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на виявлення фактів виготовлення й реалізації паливно-мастильних матеріалів на нелегальних автозаправних станціях та газозаправних пунктах, зокрема, створено міжвідомчу робочу групу.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2048