Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

На Луганщині направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи, які займалися вимаганням грошей

Досудовим слідством встановлено, що неодноразово судимий мешканець міста Лисичанська Луганської області, який користувався своїм кримінальним авторитетом, організував та очолив злочинне угруповання до якого увійшли троє раніше судимих мешканців Луганської області.

Упродовж травня 2017 – травня 2018 років учасники організованої злочинної групи систематично, погрожуючи застосуванням насильства, вдавалися до вимагання коштів у мешканців міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, а також Новоайдарського та Попаснянського районів.

У травні 2018 року злочинна діяльність організованої групи була припинена працівниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та Управління кримінальної поліції ГУНП в Луганській області.

Стосовно усіх членів злочинного угруповання судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2163