Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2018

Мешканця Луганщини засуджено за участь в організації та проведенні так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР»

Встановлено, що у травні 2014 року громадянин України погодився взяти участь у проведенні так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» на території смт Новопсков Луганської області у якості члена виборчої комісії.

Так, вказаний громадянин разом з іншими особами щодо яких здійснюється досудове розслідування та направлені до суду обвинувальні акти, облаштував на сходах Новопсковського районного центру культури та дозвілля «виборчу дільницю» для проведення «референдуму з питання проголошення «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки» з метою зміни меж території або державного кордону України, на порушення порядку встановленого Конституцією України.

Під час проведення незаконного «референдуму» дана особа виконувала функції члена комісії, зокрема, здійснювала облік осіб, які брали участь у голосуванні та видавала бюлетені, а також пропонувала перехожим взяти учать у голосуванні на так званому «референдумі».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Новопсковського районного суду Луганської області особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України строком на 3 роки.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2032