Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

На Луганщині винесено вирок екс-депутату Марківської селищної ради за участь у проведенні незаконного «референдуму» навесні 2014 року

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року депутат селищної ради спільно з іншими особами організували на території Марківського району вісім виборчих дільниць для проведення так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР». Особа складала списки осіб, які брали участь у так званому «вилевиявленні» та видавала присутнім бюлетені для голосування.

Після проведення незаконного референдуму разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, депутат передала «бюлетені» представникам так званої «ЛНР» для подальшого підрахунку та оголошення «результатів».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла правоохоронним органам та суду у розкритті злочину та викритті інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Марківського районного суду Луганської області особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України строком на 3 роки.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1932