Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

На Луганщині заочно судитимуть співорганізатора псевдореферендуму на восьми виборчих дільницях Марківського району

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року мешканка смт Марківка спільно з іншими особами (стосовно яких розпочаті кримінальні провадження) незаконно організували вісім виборчих дільниць на території Марківського району для проведення незаконного «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Виконуючи обов’язки «голови» однієї з дільничних виборчих комісій, жінка організувала та провела 11.05.2014 псведореферендум у приміщенні Будинку культури смт Марківка, а саме: координувала роботу членів комісії, складала списки осіб, які брали участь у так званому «волевиявленні», видавала їм бюлетені для голосування. Після завершення виборчого процесу остання передала бюлетені представникам так званої «Луганської народної республіки» для підрахунку та оголошення результатів «референдуму» з метою відокремлення частини території України.

Оскільки вказана особа наразі переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, останню оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області 

кількість переглядів: 1709