Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

За порушення порядку закупівель головного лікаря одного з медзакладів Лисичанська притягнуто до кримінальної відповідальності

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний лікар одного з закладів охорони здоров’я м. Лисичанська, будучи головою тендерного комітету, використав своє службове становище всупереч інтересам служби та переконав інших членів тендерного комітету визнати переможцем закупівель за бюджетні кошти певну фізичну особу-підприємця з метою отримання ним неправомірної вигоди.

Після проведення процедури закупівель медичний заклад уклав договори на придбання та встановлення кондиціонерів, побутової та комп’ютерної техніки за цінами, які значно перевищують ринкові.

За результатом проведення досудового розслідування встановлені матеріальні збитки, які заподіяні державному бюджету в особі лікарні, на загальну суму 175 тис грн.

Наразі до суду направлено обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1929