Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

На Луганщині за злочин проти правосуддя особу засуджено до реальної міри покарання

Слідством встановлено, що у вересні 2012 року водій, керуючи автомобілем, з’їхав на узбіччя та здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у попутному напрямку. Після скоєння ДТП чоловік не зупинився  та не допоміг потерпілому, а зник з місця події. Від отриманих тілесних ушкоджень велосипедист загинув на місці події.

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілому) та ч. 3 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило смерть останній) КК України,  у 2015 році особу було засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням та додаткового покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком 2 роки.

Однак чоловік упродовж іспитового строку ігнорував встановлені судом заборони та неодноразово сідав за кермо транспортного засобу без водійського посвідчення, чим ухилявся від відбування додаткового покарання.

Завдячуючи ефективному та своєчасному розгляду справи за фактом ухилення від відбування покарання у вигляді позбавлення права займатися певною діяльністю (ч. 1 ст. 389 КК України), прокурор Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури довів перед судом вину зловмисника. Особі призначено реальне покарання.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Новопсковського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1883