Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальний акт стосовно співорганізатора так званого «референдуму» у Станично-Луганському районі

Установлено, що у травні 2014 року обвинувачений разом з іншою особою, щодо якої обвинувальний акт направлено до суду, організували проведення так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території с. Сотенне (колишнє с. Червоний Жовтень) Станично-Луганського району Луганської області.

Згідно відведеній йому ролі, чоловік отримав виборчі бюлетені разом зі скринькою для голосування та в подальшому організував «виборчі дільниці» для проведення так званого «референдуму» на вулицях населеного пункту з метою створення на території Луганської області псевдодержавного утворення – «Луганської народної республіки».

Упродовж дня 11.05.2014 громадянин України, пересуваючись на автомобілі, роздавав місцевим мешканцям бюлетені щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки» для так званого «волевиявлення».

Після проведення процедури голосування вказана особа передала всі бюлетені представникам «ЛНР».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину й викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2045