Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2018

Під час перетину державного кордону на Луганщині затримано учасницю проведення незаконного "референдуму" навесні 2014 року

У зазначеному провадженні 27.06.2018 громадянці України заочно повідомлено про підозру в умисних діях, вчинених за попередньою змовою групою осіб, направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Слідством встановлено, що місцева мешканка разом з іншими членами виборчої комісії у приміщенні однієї зі шкіл м.Новодружеська провели 11.05.2014 незаконний референдум щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки». Під час зазначеного «референдуму» жінка виконувала функції «члена виборчої комісії», а саме: звіряла  паспортні дані мешканців, які прийшли на голосування з наявними списками виборців, вносила дані виборців до реєстраційних журналів та видавала бюлетені.

У зв’язку з переховуванням особи від органів досудового розслідування останню оголошено в розшук.

06.12.2018  при спробі перетину державного кордону у Марківському районі Луганської області підозрювану особу затримано та 07.12.2018 слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2067