Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Прокуратурою Луганської області активізовано діяльність щодо протидії нелегальним АЗС та автогазозаправним пунктам

За результатами їх виконання у жовтні-листопаді поточного року розпочато 12 кримінальних проваджень за фактами порушень правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, пов’язаних з функціонуванням на Луганщині нелегальних АЗС та автозаправних пунктів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 КК України.

У вказаних кримінальних провадженнях із залученням спеціалістів Головного Управління Держпраці в Луганській області, Управління архітектури та містобудівництва міських і селищних рад, відділу нормативно-технічних робіт і контролю систем протипожежного захисту та ліцензій Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області проведено огляди місця події. На тимчасово вилучене майно накладено арешти.

Крім того, Головним управлінням Державної фіскальної служби в Луганській області упродовж 2018 року проведено 29 перевірок автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

За виявленими порушеннями вимог чинного законодавства стосовно правопорушників складено 15 адміністративних протоколів за ст. 164 КУпАП.  Вилучено понад 58 тон пального на загальну суму більше 1 млн грн. Припинено діяльність 7 незаконних АЗС та АГЗП.

Також розпочато 3 кримінальні провадження за фактами незаконного збуту підакцизних товарів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 КК України. Обвинувальні акти у кримінальних провадженнях направлено до суду. Особи визнані винними та засуджені.

Проведення заходів з протидії незаконній діяльності АЗС та АГЗП триває та знаходиться на постійному контролі керівництва прокуратури області.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2262