Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2018

В Луганській області на лаві підсудних опинився директор будівельного підприємства, який на ремонті котельні привласнив бюджетні кошти

Досудовим розслідуванням встановлено, що між відділом освіти Білокуракинської районної державної адміністрації Луганської області та вказаним підприємством укладено договір на виконання робіт з ремонту приміщення котельні школи в Білокуракинському районі.

Зловживаючи службовим становищем, директор товариства склав та вніс до офіційного документу – акту виконаних робіт – завідомо неправдиві відомості щодо фактично виконаних робіт та надав кошторис, який значно перевищував реальну вартість робіт.

На підставі цих даних директор заволодів бюджетними коштами на суму 23 тис. грн

Наразі у кримінальному провадженні на вищевказану суму прокурором заявлено цивільний позов.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч. 1 ст. 366 КК України – штраф до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

 

 

кількість переглядів: 1643