Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2018

Притягнуто до кримінальної відповідальності організаторів проведення так званих виборів «голови та депутатів Народної Ради «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що в липні та жовтні 2018 року,  реалізуючи свій злочинний намір, діючи за попередньою змовою з іншими учасниками окупаційної адміністрації Російської Федерації, дві громадянки України надали згоду на призначення їх на посаду секретаря так званої «Центральної виборчої комісії «ЛНР» та голови «дільничної виборчої комісії» відповідно та приступили до виконання своїх повноважень.

Обіймаючи вказані посади, останні виконували дії, направлені на сприяння діяльності терористичної організації, насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також на порушення територіальної цілісності України та обмеження конституційних прав і свобод громадян України на тимчасово окупованій території Луганської області, що перебуває під контролем окупаційної адміністрації Російської Федерації.

Так званим посадовим особам «ЦВК» та ДВК» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Оскільки останні переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно них буде вирішуватися питання про здійснення спеціального досудового розслідування.

 

Довідково: за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України, особам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1634