Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2019

Прокуратура повідомила про підозру одному з селищних голів Луганської області у розтраті чужого майна

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році посадовець уклав договір з комерційною організацією на придбання трактора за кошти громади. У подальшому останній, будучи службовою особою, шляхом зловживання своїх службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство з обмеженою відповідальністю умови договору не виконало та, відповідно, техніку не було доставлено, підписав накладну про отримання трактора. На підставі  документа товариству незаконно перерахували бюджетні кошти у сумі 180 тис. грн, чим завдано збитки територіальній громаді.

Селищному голові інкриміновано ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 2 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Досудове слідство триває.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч. 2 ст. 191 КК України – обмеження або позбавлення волі строком до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1716