Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2019

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів захоплення державних будівель, масових заворушень та розпалювання національної ворожнечі у Луганську навесні 2014 року

Слідством встановлено, що мешканець Луганська у січні 2014 року  приєднався до проросійських громадських рухів «Антимайдан» та розповсюджував матеріали з публічними антиукраїнськими закликами, що розпалювали національну ворожнечу. Підозрюваний організував під своїм керівництвом «Луганську добровольчу бригаду на честь генерала А. І. Денікіна», яка мала на меті захоплення державної влади в Луганській області для зміни території та державного кордону України.

Упродовж березня-квітня 2014 року, вступивши в злочинну змову з іншими особами, громадянин активно брав участь в антиукраїнській громадсько-політичній діяльності, а саме: масових заворушенням, мітингах, штурмі та захопленні будівель органів державної влади (зокрема будівлі СБУ), викрадення з приміщення Служби безпеки України в Луганській області арсеналу зброї, боєприпасів, вибухових речовин та пристроїв, погромах та знищенні майна.

У подальшому зловмисник брав участь у бойових діях проти українських військових у складі незаконних збройних формувань, зокрема, так званих «Донських козаків» та у злочинному угрупованні «Бетмен». У жовтні 2014 року  останній залишив лави бойовиків.

Нагадаємо, що 06.12.2018 фігуранта було затримано та слідчим суддею за клопотанням прокурора застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

За результатами проведеного досудового розслідування обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Обвинуваченому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1862