Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Про результати роботи процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних слідчому управлінню фінансових розслідувань ГУ ДФС у Луганській області

До суду процесуальними керівниками направлено 19 обвинувальних актів, з яких 10 – з угодами про визнання винуватості. Також до суду направлено 1 клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності у зв’язку із сплатою податків, зборів (обов'язкових платежів), а також відшкодування шкоди, завданої державі їх несвоєчасною сплатою (фінансових санкцій, пені).

З вказаної кількості направлених до суду обвинувальних актів 14 – за фактом незаконного збуту, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України). У ході досудового розслідування у кримінальних провадженнях зазначеної категорії виявлено та вилучено близько 600 літрів незаконно виготовлених спиртовмісних речовин сумнівної якості,  понад 97 тисяч пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів та більше 110 тисяч літрів незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів (бензин та дизельне паливо).

Зокрема, у  березні 2018 року у ході проведення обшуків прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами  фіскальної  служби управління нагляду у кримінальному провадженні у мешканця  м. Сєвєродонецька  вилучено незаконно виготовлені тютюнові вироби без марок акцизного податку у кількості близько 45 тисяч пачок вартістю понад 1 мільйон гривень. Рішенням Старобільського районного суду на вказаний товар накладено арешт. Обвинувальний акт за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, направлено до суду для розгляду по суті. Відповідно до кримінального-процесуального закону фальсифіковані тютюнові вироби підлягають знищенню.

Крім того, у серпні 2018 року завдяки вжитим заходам та організації належного процесуального керівництва до суду направлено 1 обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків на загальну суму 2, 8  мільйона гривень (ч. 2 ст. 212 КК України). У ході досудового розслідування накладено арешт на нерухоме майно підозрюваного вартістю 2,5 мільйона гривень.

За результатами розгляду обвинувальних актів, скерованих до суду слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Державної фіскальної служби у Луганській області, протягом минулого року засуджено до кримінальної відповідальності 13 осіб за злочини у сфері господарської діяльності, з яких 2 – за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

У кримінальних провадженнях, закінчених у звітний період, забезпечено  відшкодування до бюджету  1,9 мільйона гривень.

Робота на вказаному напрямі триватиме і надалі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 1632