Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

На Луганщині повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Лєший», який брав участь у захопленні Луганського прикордонного загону

Встановлено, що мешканець м. Сєвєродонецька приблизно у квітні 2014 року, маючи злочинний умисел, спрямований на вчинення особливо тяжких злочинів, пов’язаних з участю у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також нападі у його складі на підприємства, установи, та організації, увійшов до організованої злочинної групи – так званого батальйону «Лєший», який базувався у м. Луганську.

У червні 2014 року учасники воєнізованої групи вчинили озброєний напад на Луганський прикордонний загін (м. Луганськ). Під час нападу члени злочинного угруповання, знаходячись на дахах та під укриттям житлових будинків кварталу Мирний у м. Луганську, вели прицільний вогонь з автоматичної й стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу поранено вісім прикордонників та в подальшому захоплено адміністративні приміщення Луганського прикордонного загону.

На теперішній час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської  області

кількість переглядів: 1914